Alternatieven voor melk

Karolien, 10/07/2017

Toen we hoorden dat onze zoon geen dierlijke melk verdroeg, kozen we rechtstreeks om over te schakelen op soja. Al snel leerden we dat zich zo op termijn ook intolerantie voor soja kon ontwikkelen, en dat afwisseling belangrijk is. Pas later leerden we de verschillende alternatieven voor melk kennen. Sindsdien staat er steeds een variëteit aan alternatieven in onze voorraadkast, en heb ik hier in huis wel een voorkeur ontwikkeld waarvoor ik welke variant gebruik. Ik deel graag een overzicht. alternatiefmelk_30

Alternatieven voor melk:

  • Sojamelk/Sojadrink: de favoriet om zo te drinken, ’s morgens bij de ontbijtgranen, en in pannenkoekendeeg.
  • Ongezoete sojadrink: onmisbaar voor bereidingen! Omdat de originele sojadrink een zoete smaak heeft, is dit een afknapper in witte sauzen, quiches, en andere bereidingen. De ongezoete variant is hier een goed alternatief.
  • Soja vanilledrink: lekker in smoothies, in warme havermoutpap, en voor de bereiding van desserts. Elders op deze webstek kan je bijvoorbeeld het recept vinden van havermoutpap met peer.
  • Soja met choco/bananen/rode vruchtensmaak: als tussendoortje, in smoothies en soms in desserts.
  • Amandelmelk: in warme havermoutpap, in gebak.
  • Haverdrink: ook deze wordt hier gesmaakt: gewoon om te drinken, bij ontbijtgranen, ook wel eens in een smoothie.
  • Kokosdrink: in desserts, smoothies, maar ook in bereidingen zoals soep en wok (i.p.v. de kokosroom)
  • Rijstdrink: deze heeft weinig smaak en is ook erg dun. Deze gebruik ik enkel om warme pudding te koken.
  • Hazelnootdrink: in gebak.

 

Er zijn natuurlijk meerdere merken te vinden in de verschillende winkels.



Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *