Rijstsalade met abrikozen

Karolien, 05/06/2017

Deze frisse rijst salade met abrikozen wordt hier thuis erg gesmaakt, meestal als maaltijdsalade, maar ook bij bv een grillgerecht of BBQ blijft dit een topper. Dat deze zeer snel klaar is, is mooi meegenomen!

Ingrediënten rijstsalade_abrikoos_30

250 g basmatirijst
1 plantje munt
1 plantje basilicum
60 g gedroogde abrikozen
3 el hazelnoten
2 el olijfolie
peper en zout

 

Je tovert deze salade makkelijk om in een maaltijdsalade door bijvoorbeeld koude gebakken spekjes of stukjes gebakken kipfilet of geplozen kip toe te voegen. 

Bereiding

Kook de rijst in licht gezouten water, giet af en laat afkoelen.
Bak indien gewenst de spekjes, kip,… en laat afkoelen.

 

Hak de hazelnoten grof.
Snij de abrikozen in fijne reepjes.
Pluk de blaadjes van de plantjes munt en basilicum en snipper deze fijn.

 

Meng de afgekoelde rijst met de andere ingrediënten. Kruid met peper en zout.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *