Sandwiches

Karolien, 17/06/2017

Wij hebben het geluk dat onze bakker in de straat een breed aanbod heeft van melkvrije producten, toch wat brood en broodjes betreft. Enkel van wit brood en sandwiches kan onze zoon niet meesmullen. Vandaag bakte ik daarom zelf sandwiches, en dat was een succes! Ik vertrok hiervoor van het basisrecept uit de kookboek van KAV.

Ingrediënten (20 sandwiches)sandwiches_30

500 g witte bloem
100 g bakboter (ik gebruikte Alpro soya)
snuifje zout
35 g gist
2 el suiker
2 dl ongezoete sojamelk
2 eieren

Bereiding

Doe de bloem in een kom.
Maak een kuiltje in de bloem.
Verdeel de vetstof en het zout over de rand van de bloem.
Doe de gist in het kuiltje, bestrooi met suiker en giet er de lauwe sojamelk op.
Bedek met een beetje bloem en laat 10 minuten rijzen.
Meng alles goed onder elkaar (ik gebruikte de deeghaak in de kenwood).
Voeg 1 ei toe, en meng alles tot een elastisch deeg.
Bol het deeg op en laat 30 minuten rijzen.
Duw het deeg plat om de lucht eruit te halen, en maak bolletjes van ongeveer 50 g.
Bol ze op en laat 10 minuten rijzen.
Duw de bolletjes plat en vouw ze op met de vouw naar onder.
Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Laat nog 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Klop 1 ei los en bestrijk de sandwiches er mee.
Schuif ze in de oven en bak ze 10 à 15 minuten.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *