Kaneelbroodjes

Karolien, 08/06/2018

Dit recept voor gezonde kaneelbroodjes kwam ik tegen op de website van de hapjes princess. Ik was meteen enthousiast om het te proberen, en paste het recept hier en daar wat aan. Het resultaat was heerlijk!

Ingrediëntenkaneelbroodjes1_30

185 ml amandelmelk (of een andere plantaardige variant)

1 zakje droge gist

360 g volkorenbloem

1 tl bakpoeder

25 g suiker

3 tl kaneel

snuifje zout

2 appels

handje rozijnen


Bereiding

Warm de amandelmelk op tot deze lauwwarm is en los de gist erin op.

Laat 5 minuten staan.

 

Schil de appels en snijd het klokhuis eruit.

Snijd in stukjes en doe in een steelpannetje.

Voeg 2 el water toe en dek af met bakpapier (om aanbranden te voorkomen).

Laat zachtjes stoven tot appelmoes.

Zet opzij.

 

Meng intussen de bloem met 1 el suiker, 1 tl kaneel en wat zout in een grote kom.

Roer er 5 el appelmoes en het melkmengsel door.

Kneed tot een glad deeg.

Zet het deeg weg en laat 30 minuten rijzen.

Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

 

Verstuif wat bloem over je werkoppervlak en rol het deeg hierop uit tot een rechthoek.

Meng de rest van de suiker, kaneel, appelmoes en rozijnen.

Smeer dit mengsel uit over het deeg (laat een randje vrij).

Rol het deeg vanuit de lange kant op.

Snijd nu in stukken van zo’n 2 cm breed.

Leg de broodjes op een ovenplaat bedekt met bakpapier.

Borstel er een laagje water over.

Werk eventueel af met wat sesamzaadjes.

Bak gedurende 20-25 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

 



Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *