Havermoutkoekjes met amandelpasta en chocolade

Karolien, 21/07/2017

Ik had nog een potje amandelpasta in de koelkast staan, en zocht naar een recept wat ik hiermee kon maken. Dit recept van havermoutkoekjes met amandelpasta en chocolade nam ik over van de website van Steffi Vertriest. Omdat ik niet al haar ingrediënten in huis had, gebruikte ik wat ik wel in de kast had staan.havermoutkoekjes_amandel_1_30

Ingrediënten

70 gram havermout

1/4 koffielepel natriumbicarbonaat

1/4 koffielepel zout

2 eetlepels suiker

3 koffielepels honing

40 gram pure chocolade callets (of fijngehakte pure chocolade)

1 eetlepel amandelmelk (of andere plantaardige melk)

1 grote eetlepel amandelpasta


Bereiding

Mix de havermout, natriumbicarbonaat, zout en suiker fijn in de keukenrobot.

Voeg alle andere ingrediënten behalve de chocolade erbij en meng goed door elkaar.

Voeg de chocolade callets dan bij onder het mengsel.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Gebruik twee koffielepels om kleine hoopjes van het mengsel te maken en leg deze op een bakpapier.

Zet in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 7 minuten.

Laat minimaal 10 minuten afkoelen en bewaar in de koelkast.

Ik maakte deze ’s avonds klaar voor het ontbijt de volgende ochtend. Smullen maar!



Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *