Boekweitpannenkoeken met soja yoghurt en vers fruit

Karolien, 25/10/2017

Boekweitpannenkoeken met fruit zijn heerlijk als ontbijt, maar natuurlijk ook als vieruurtje of dessert.pannekoekontbijt_30
 

Ingrediënten

100 g boekweitbloem
100 g witte bloem
2 eieren
4 dl rijstmelk of ongezoete sojamelk
Soja boter om in te bakken
Vers, zacht fruit naar smaak (frambozen, perzik, banaan, aardbeien….)
Soja yoghurt / Alpro go on
Eventueel honing (naar smaak)
 

Bereiding

Doe de boekweitbloem, witte bloem, eieren en rijstmelk in een grote mengkom.
Klop of mix alles tot een glad beslag.
Smelt een beetje soja boter in de pan.
Bak de pannenkoeken.pannekoekontbijt2_30
 
Was het fruit, en snijd in kleine stukken.
Schep de yoghurt op een pannenkoek.
Leg er wat stukjes fruit op.
Voeg naar smaak eventueel een beetje honing toe.
 
Rol eventueel de pannenkoek op. Smakelijk!
 
Heb je liever gewone pannenkoeken? Dat recept kan je elders op deze site vinden.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *