Rabarberpudding

Karolien, 24/07/2017

Onze rabarberplanten doen het erg goed dit jaar. Ik maakte al enkele keren confituur, maar vandaag zocht ik op internet naar een dessert met rabarber. Op www.lekkervanbijons.be kwam ik dit recept van rabarberpudding tegen. Ik verving de yoghurt en koffiemelk door sojavarianten voor deze versie. rabarberpudding_30

Ingrediënten

400 g rabarber
25 g soja bakboter
50 g suiker
4 blaadjes gelatine (2g/stuk)
250 ml soja natuur (yoghurt)
150 ml soja melk
 
Tip: afwerken kan bijvoorbeeld met wat vers rood fruit, meringue of verkruimelde speculaas.

Bereiding

Was en schil de rabarber en snijd in gelijke stukjes.
Smelt de boter en voeg de rabarber toe met de helft van de suiker.
Laat 10 minuten sudderen met het deksel op de pot tot een soort van compote.
Neem van het vuur af.
 
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Knijp ze goed uit en voeg al roerend toe aan de rabarber, zodat ze goed uitsmelten.
Laat alles afkoelen. Ik plaats de pan even in koud water, terwijl ik blijf roeren.
 
Klop de soja yoghurt, de soja melk en de rest van de suiker samen goed op.
Meng het yoghurtmengsel met de rabarber en roer goed om.
Verdeel in individuele porties en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
 
Werk indien gewenst net voor het opdienen af met wat vers fruit, meringue of verkruimelde speculaas.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *