Appelstrudel

Karolien, 04/11/2017

appelstrudel_30

Ingrediënten

1 vel bladerdeeg (vierkante, uit de diepvries)
2 appels
1 ei
2 el amandelpoeder
1 el vanillesuiker
1 scheutje rum
2 el rozijnen
vanille extract / 1 vanillestokje
snuifje kaneel
beetje sojaboter
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Week de rozijnen een halfuur in de rum (of in water).
Haal het vel bladerdeeg alvast uit de diepvriezer.
 
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.
Smelt de sojaboter in een pan en voeg de appelstukje toe, samen met de vanille, de kaneel, de suiker en de rozijnen.
Leg het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur.
Voeg het amandelpoeder toe en roer alles goed om totdat je een “droge” appelmoes krijgt.
Haal de pot van het vuur, verwijder het vanillestokje en laat even afkoelen.
 
Rol het bladerdeeg uit op een vel bakpapier.
Schep de appelmoes in de lengte over het midden van het bladerdeeg.
Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling, en draai het geheel om zodat de naad van onderen ligt.
Klop de eidooier los en strijk het deeg in met een borsteltje.
Plaats in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin.
 
Serveer de appelstrudel lauw. Afwerken kan met wat poedersuiker of wat soja-ijs.
 
De inspiratie voor dit recept haalde ik op de website Lekker van bij ons.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *