Zoetzure gewokte kalkoen

Karolien, 14/05/2015

Kalkoenwok_30Ingrediënten

2 kalkoensneden
4 tomaten
1 courgette
1 limoen
500 g krielaardappelen
1 el vloeibare honing
5 el olie
2 el sojasaus
1 kl kurkuma
1 kl paprikapoeder
zwarte peper en zout

 


Bereiding

Snij de kalkoen in fijne reepjes.
Pers de limoen.
Meng de sojasaus met de honing, limoensap, peper en zout.
Laat de kalkoen 20 minuten in de koelkast marineren.

 

Snij de ongeschilde aardappelen in stukken van zo’n 2 cm dik.
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water.
Giet af.

 

Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 op 3 cm.
Snij de tomaten in partjes en ontpit ze.

 

Verhit 2 el olie in de wok en bak de kalkoenreepjes goudbruin. Haal uit de wok.
Giet 1 el olie in de wok en bak de courgette 6 minuten al roerend op een hoog vuur.
Doe de tomaten in de wok en laat nog 3 minuten bakken.
Haal uit de wok.
Verhit 2 el olie in de wok en stoof de aardappelen.
Kruid met kurkuma en paprikapoeder.
Voeg de kalkoen en groenten terug toe in de wok.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *