Rundsreepjes met gember en gebakken aardappel

Karolien, 03/04/2015

rundsreepjes gember aard (2)Ingrediënten (4 personen)

400 g familiebiefstuk
400 g aardappelblokjes (ik gebruik er uit de diepvries)
2 wortels
1 courgette
1 sjalot
3 cm gember
2 el olijfolie
2 el ketjap
peper en zout
kippenbouillon 

Bereiding

Snij de familiebiefstuk in reepjes.
Schil de gember en rasp fijn.
Snipper de sjalot fijn.
Meng het rundsvlees met de geraspte gember, de sjalot, de ketjap en de olijfolie. Laat 1 uur marineren.

 

Bak de aardappelblokjes 10-15 minuten in een hete pan.
Roer regelmatig om.
Kruid met peper en zout.

 

Bak intussen de gemarineerde rundsreepjes enkele minuten in een hete wok.
Haal het vlees uit de wok.
Doe de blokjes wortel en courgette in de wok. Laat even aanstoven en voeg een weinig kippenbouillon toe.
Laat 5 minuten gaar worden. Voeg het vlees terug toe.
Kruid met peper en zout.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *