Quiche met broccoli en ham

Karolien, 17/03/2016

Ingrediënten quich broccoli_30

Quichedeeg / bladerdeeg (check de verpakking!)
500 g broccoli
100 g gekookte ham
100 g gerookte ham
3 eieren
1 dl soja room
peper, koriander

Tip: Ik voeg al een deel van de gemalen kaas toe in het eiermengsel, zo smelt deze beter. Doordat deze kaas minder snel smelt, verkrijg je een heerlijk krokant korstje op je quiche.


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de broccoli en kook beetgaar in licht gezouten water.
Snijd de gekookte en gerookte ham in reepjes.
Klop de eieren los met de soja room en kruid met peper, zout en koriander.
Voeg een 30 g van de gemalen kaas al toe aan het eiermengsel.
Rol het deeg uit en bekleed er een quichevorm mee.
Prik in het deeg.
Laat de broccoli goed uitlekken en verdeel over de deegbodem.
Verdeel ook de gesneden ham over de taart.
Giet het eiermengsel erover.
Bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
Bak zo’n 40 minuten in de voorverwarmde oven.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *