Patatas bravas

Karolien, 04/06/2015

IngrediëntenPatatasBravas_30

400 g krielaardappelen
1 rode paprika
tomaten passata
ui
knoflook
olijfolie
paprikapoeder
provinciaalse kruidenmix
peper en grof zeezout

 

Lekker met gegrilde kip en verse sla.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

Snij de paprika in stukjes.
Snipper de ui.
Pers de knoflook.
Stoof de paprika en de ui met de knoflook en paprikapoeder gedurende 10 minuten.
Voeg tomaten passata, zout, peper, kruidenmix en een beetje suiker toe.
Voeg naar smaak eventueel tabasco of gedroogde peperkruiden toe.
Laat 20 minuten sudderen.

 

Snij de ongeschilde krielaardappelen in 2 tot 4 stukken.
Doe in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie.
Voeg kruidenmix toe.
Zet gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Voeg grof zeezout toe aan de patatas bravas voor het opdienen.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *