Eend met sinaasappel

Karolien, 26/03/2015

IMG_5991-300x225Ingrediënten

Eendenborst
2 sinaasappels
1/2de el vloeibare honing
1 komkommer
2 el droge sherry
peper en zout

 

(Tip: De eend kan je ook vervangen door kipfilet)

Bereiding

Snij het vlees in reepjes van zo’n 1,5 cm dikte. Laat het vel eraan.
Schil 1 sinaasappel heel dun en snij de schil in flinterdunne reepjes. Verdeel het vruchtvlees in partjes.
Pers de andere sinaasappel uit.
Spoel de komkommer en snij hem in staafjes.

 

Roerbak de vleesreepjes 3 minuten in de hete wok, zonder vetstof. Ze moeten langs alle kanten dichtgeschroeid zijn.
Zet ze even aan de kant.
Roerbak in het eendenvet gedurende 1 minuut de sinaasappelschil en de komkommerstaafjes.
Voeg er de sherry, het sinaasappelsap en de honing aan toe.
Laat voor de helft inkoken.
Doe het vlees bij de saus en laat nog 1 minuut goed doorwarmen.
Voeg er de sinaasappelpartjes aan toe.
Schep om.
Breng op smaak met peper en zout.

 

Lekker met bijvoorbeeld risone.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *