Rode bieten inmaken

Karolien, 15/10/2017

Dit jaar kweekten we rode bieten in onze moestuin, en met succes. Om er ook de rest van het jaar nog van te kunnen genieten, maakte ik er een aantal in. Met dit recept krijg je lekkere zoetzure bietjes.

Ingrediëntenrode-bietjes_30

1 kg rode bieten
3 uien
3 dl rode wijnazijn (witte wijnazijn of gewone azijn kan ook)
3 dl water
180 g witte suiker
1 el honing
1 tl kaneel
6 kopjes van kruidnagels
2 takjes tijm
2 laurierbladeren
peper en zout
 

Bereiding

Snij het loof en de wortels van de rode bieten (niet volledig, behoud zo’n 2 cm) en was ze grondig.
Kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten.
Giet ze af en laat afkoelen in koud water.
 
Pel de bieten en snijd in stukjes.
Snipper de uien.
 
Breng de wijnazijn en het water samen met de suiker, honing, kaneel, kruidnagel, tijm, laurier, peper en zout aan de kook.
Voeg de gesnipperde ui toe en kook gedurende 5 minuten.
Voeg nu ook de stukjes rode biet toe en kook nog 10 minuten.
 
Dompel enkele glazen potjes en deksels onder in kokend water.
Vul de potjes volledig met rode bieten en vul tot de rand aan met het vocht.
Sluit de potjes af en laat ondersteboven afkoelen.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *