Pittige ovenschotel met gehakt, chorizo en courgette

Karolien, 21/05/2015

IngrediëntenPittigeOvenschotelChorizo_30

400 g aardappelen
500 g gehakt
60 g chorizo
1 courgette (kijk de ingrediënten na!)
1 ui
4 el soja room (Alpro)
Soja bakboter (Alpro)
Paneermeel
Peper en zout
 

Bereiding

Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar.
Snij de chorizo in stukjes en kook gedurende 15 minuten in water.
Snipper de ui.
Snij de courgette in kleine stukjes.

 

Hak de chorizo fijn en meng onder het gehakt.
Bak dit mengsel op.

 

Stoof de ui en de courgette beetgaar.
Kruid met peper en zout.

 

Pureer de aardappelen met een beetje room.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

 

Vet een ovenschotel in.
Breng het gebakken vlees in de ovenschotel.
Verdeel de groenten over het gehakt.
Voeg tot slot de aardappelpuree toe.
Bestrooi met paneermeel en wat boter.
Bak 30 minuten in de oven op 180 °C.


Deel dit artikel:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *