Over ons

Toen we ontdekten dat onze jongste zoon geen dierlijke melkeiwitten in zijn voeding verdraagt, was dat voor ons het begin van een zoektocht naar producten die hij wel kon verdragen, en het zoeken om onze favoriete recepten aan te passen. Winkelen duurde de eerste weken ruim dubbel zo lang als voordien. Ik had nog nooit zo nauwgezet de verpakkingen gelezen, en stond ervan versteld dat in zoveel verschillende producten koemelk aanwezig is (om nog maar niet te spreken van suikers en voedingsadditieven). Ook wanneer we bij familie of vrienden gingen eten, was het altijd afstemmen welke ingrediënten gebruikt konden worden.

Ik startte met deze blog omdat ikzelf op internet geen specifieke pagina’s vond rond tips of recepten bij (koemelk)allergie. Het was frustrerend om steeds weer te moeten zoeken hoe ik bepaalde producten kon vervangen in een recept. Met deze blog heb ik bovendien meteen mijn recepten netjes gebundeld bij elkaar.

 

Ben jij ook op zoek naar tips of recepten om koemelk te vermijden? Ik hoop dat je hier inspiratie kan vinden. En heb je zelf nog suggesties, mag je deze altijd met me delen.

 

Het positieve van het hele verhaal is dat we tegenwoordig veel bewuster met voedingsmiddelen omgaan, verser koken, en daardoor veel gevarieerder en ook gezonder eten! En ons zoontje heeft geen last meer van zijn spijsvertering!